SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsrail açıkladı: İran'ı zayıflatma hamlesi başladı

İsrail açıkladı: İran'ı zayıflatma hamlesi başladı

02 Şubat 2022 Çarşamba - 14:23




Orta Doğu'da İran'a karşı yeni bir operasyonun başlayacağının haberini veren Milli Gazete'yi, İsrail Başbakanı Naftali Bennett gün gün yaptığı açıklamalarla resmen doğruluyor.





Milli Gazete manşet haberleriyle gündeme getidiği kirli planın, "Orta Doğu'da İran'a karşı bir sünni koalisyonun oluşturulacağını ve mezhep savaşlarının çıkarılacağı" yönünde gelişeceğini duyurmuştu.  İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise son günlerde yaptığı açıklamalarla adeta planı doğruladı.

YENİ BİR OPERASYON BAŞLIYOR!

Bennett yaptığı son açıklamada, "İran'ı zayıflatma hamlesi başladı. İster bizim tarafımızdan ister başkaları aracılığıyla olsun; nükleer, ekonomik, siber, açık ve gizli operasyonları içeriyor." dedi.

İran'a uygulanan yaptırımların devam etmesini savunan Bennett, "Öte yandan yaptırımların kaldırılması ve bu sisteme milyarlarca doların akıtılması, daha fazla füze, insansız hava aracı ve terör hücresi, daha fazla siber saldırı ve kötü niyetli faaliyetler anlamına geliyor." açıklamalarını yaptı.

İSRAİL, İRAN İLE NÜKLEER ANLAŞMA YAPILMASINA KARŞI


Donald Trump döneminde sona eren nükleer anlaşma, Biden döneminde tekrar uzlaşılması için bir zemin oluşturulmaya çalışılıyor. Bennett ise bu çabalara karşı çıkarak, "Bu arada, bu tehdit sadece bize karşı değil, bölgedeki Amerikan müttefiklerimize ve diğer müttefiklerimize karşı da duruyor. Viyana'daki nükleer müzakereleri takip ediyoruz. Bir anlaşmaya varılmadan sona ereceğini umuyoruz, ancak anlaşma olsa bile İranlıların İranlı kalacağına dair değerlendirmemiz var." ifadelerini kullandı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap