SON DAKİKA



Haber > Dünya > İspanya'da San Fermin Festivali'nde can pazarı! Bir anda kalabağın içine daldı... Yaralılar var

İspanya'da San Fermin Festivali'nde can pazarı! Bir anda kalabağın içine daldı... Yaralılar var

09 Temmuz 2022 Cumartesi - 18:32




İspanya'nın kuzeyindeki Pamplona'ya geleneksel San Fermin Festivali yine benzer görüntülere sahne oldu. Koronavirüs salgını sebebiyle 2 sene aradan sonra yeniden gerçekleştirilen festivalde 7 kişi yaralandı.





İspanya'nın kuzeyindeki Pamplona'ya her yıl binlerce turist çeken geleneksel San Fermin Festivali, koronavirüs salgını nedeniyle verilen iki senelik aranın ardından hafta ortasında başladı.

Boğaların önünde koşan insanlarla akıllara kazınan San Fermin Festivali'nin açılışı, şehir meydanında yine izdihama yol açtı. Ellerinde kırmızı mendillerle Town Hall'da bir araya gelen kalabalık, doyasıya eğlendi.

Festivalin ikinci gününde ise beklenen koşu gerçekleşti, dünyanın dört bir yanından turistler sivri boynuzlu boğaların önünden can havliyle koştu. Boğaların önünden koşanlar her zamanki gibi balkonlara toplanan insanlar tarafından izlendi. İspanyada San Fermin Festivalinde can pazarı Bir anda kalabağın içine daldı... Yaralılar var

7 KİŞİ YARALANDI

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, dört günü geride kalan festivalde şimdiye kadar yedi kişinin yaralandığını bildiriyor. Yaralılardan altısı İspanyol, biri Fransız vatandaşı.


Erken saatlerde bir erkeğin boğa boynuzu isabet eden kalçasından ağır yaralandığı bildirilmişti ancak bu haber daha sonra düzeltildi. Pamplona yetkilileri, hastanede tedavi gören yedi kişiden hiçbirinin durumunun ağır olmadığını duyurdu.

  İspanyada San Fermin Festivalinde can pazarı Bir anda kalabağın içine daldı... Yaralılar var

875 metrelik dar sokaklardan oluşan rotayı koşanlar, sık sık boğaların boynuzlarına maruz kalıyor. AP ve Agence France Presse (AFP), boğaların koşucuların üstüne basarak geçtiği çok sayıda fotoğrafı dünyaya servis etti. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda üst üste yığılan katılımcılardan hiçbiri ciddi bir yara almadan tehlikeyi atlattı. İspanyada San Fermin Festivalinde can pazarı Bir anda kalabağın içine daldı... Yaralılar var

Yaklaşık 2,5 dakika süren koşularda iki yıl önce sekiz kişi boynuz darbeleriyle yaralanmıştı.

1910 yılından bu yana gerçekleşen boğa koşularında şimdiye kadar 16 kişi hayatını kaybetti, son ölüm 2009 yılında kayıtlara geçti.


İspanyada San Fermin Festivalinde can pazarı Bir anda kalabağın içine daldı... Yaralılar var

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap