SON DAKİKA



Haber > Dünya > IŞİD'in kalesi Felluce özgürleştirildi!

IŞİD'in kalesi Felluce özgürleştirildi!

18 Haziran 2016 Cumartesi - 11:04




Irak Başbakanı, Irak güçlerinin Felluce'nin merkezinde kontrolü sağladığını ve IŞİD'in elinde bulunan bazı noktaların da tamamen alınacağını söyledi.





Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, devlet televizyonu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Irak güçlerinin Felluce'nin merkezinde kontrolü sağladığını kaydetti. Kontrol sağlanmışken IŞİD'in elinde bulunan bazı noktaların da önümüzdeki saaatlerde geri alınacağını ifade eden ibadı, "Felluce vatanımızın kucağına geri döndü" dedi.

"SİZE IRAK'TA YER YOK"

İbadi, "Hedefimiz Felluce halkının kutsalını muhafaza etmek. Felluce'deki sivillerin güvenliğinin sağlanması, onlara destek sunulması, özel ve kamu mallarının korunması için tüm devlet birimlerine talimat verdim" sözlerini ifade ederken IŞİD'e seslenerek şunları söyledi:

"Size Irak'ta yer yok. İşlediğiniz her suçtan dolayı cezalandırılacaksınız. Iraklılar size karşı birlik içerisindedir. IŞİD'in en son üyesini topraklarımızdan çıkarmak için sonraki hedefimiz ise Musul olacak."

Öte yandan Irak güçlerinin, Felluce'deki kaymakamlık, polis, istihbarat ve ilçe meclisi ile hastane binasını IŞİD'ten geri aldığı belirtilmişti. 


Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri, IŞİD'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap