SON DAKİKA



Haber > Dünya > IŞİD'e ağır darbe

IŞİD'e ağır darbe

14 Temmuz 2015 Salı - 10:36




Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, iki IŞİD liderinin Haseke bölgesindeki hava saldırılarında öldürüldüğünü açıkladı.





Haseke bölgesindeki hava saldırısının Suriye ordusu tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin net olmadığını ifade eden Gözlemevi yetkilisi Rami Abdurrahman, bu saldırının koalisyon güçleri tarafından da yapılmış olabileceğini söyledi. Geçen hafta ABD Başkanı Barack Obama Suriye'deki saldırıların yoğunlaştırılacağını açıklamıştı.Irak'ta terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Enbar'ı kurtarma operasyonu çerçevesinde 59 örgüt militanının öldürüldüğü bildirildi.

Enbar vilayetine bağlı El-Halidiye ilçesi Güvenlik Komitesi Başkanı İbrahim el-Fehdavi, yaptığı açıklamada, Haşdi Şa'bi birlikleri destekli Irak güvenlik güçlerinin, Es-Saklaviye ile Ceziretu'l Halidiye nahiyeleri aralarında bulunan El-Buşecel ve Eş-Şehiyye bölgelerinde kontrolü sağladığını belirtti.Fehdavi, operasyonlar sırasında 30 DAEŞ militanını öldürdüğünü, onlarcasının yaralandığını ve örgüte ait araçların kullanılmaz hale getirildiğini ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap