SON DAKİKA



Haber > Dünya > IŞİD Kobani'ye saldırdı

IŞİD Kobani'ye saldırdı

25 Haziran 2015 Perşembe - 11:13




Terör örgütü IŞİD Kobani'nin değişik yerlerinden şehre sızdı. IŞİD'in saldırısı sonrası bölgede çatışma çıktı.





Çatışmada esnasında büyük bir patlama da yaşandı. Saldırının sebebi tam olarak bilinmiyor. Ancak IŞİD'in, YPG'nin Rakka'ya doğru ilerlemesini durdurmak için yaptığı düşünülüyor.  IŞİD'çilerin YPG'nin askeri elbiseleriyle sızdıkları iddia ediliyor. Öte yandan halka anonsla evlerin çıkmamaları için uyarı yapıldı.

Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında meydana  gelen patlamada ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü, en az 70 kişi yaralandı. Yaralı sayısının arttığı belirtiliyor. Yaralılar iki bölgeden Türkiye'ye alınıyor. Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın riskli olması nedeniyle sınırın doğu kesimi ve batı kesimindeki Yumurtalık bölgesinden getiriliyor. Yaralıların ilk tedavileri Suruç'ta yapılıyor.  Durumu ağır olanlar Şanlıurfa'ya götürülüyor. Patlamanın ardından bir grup Suriyeli, Türkiye sınırında toplandı. Öte yandan güvenlik güçleri sınır hattındaki önlemlerini artırdı.

Şanlıurfa Valiliği, Kobani’de yaşanan patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaparak provokasyona karşı vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.IŞİD militanlarının sızdığı Kobani’de bombalı araçla saldırı düzenlediği ve patlamada yaralanarak tedavi için Suruç’a getirilen 1 çocuğun yaşamını yitirdiği belirtilen Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:"DAEŞ militanlarının Türkiye üzerinden Kobani’ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye’nin Carablus kentinden Kobani’ye sızdığını ispatlamaktadır. Buna ilişkin görüntüler de en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bölgedeki hassas durumu provoke etmek isteyenler olabileceğinden bütün halkımızı sağduyuya davet ediyorum."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap