SON DAKİKA



Haber > Dünya > Irkçılar arasında yeni trend! George Floyd ile böyle dalga geçiyorlar

Irkçılar arasında yeni trend! George Floyd ile böyle dalga geçiyorlar

04 Haziran 2020 Perşembe - 18:55




ABD'de polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden George Floyd'un ölümünün ardından ırkçılar Floyd'un öldüğü anı yeniden canlandırarak sosyal medyada paylaşmaya başladı.





ABD’nin efsanevi insan hakları savunucusu ve aktivisti Martin Luther King JR.’ın en küçük kızı olan Beatrice King, sosyal medyada paylaşılan korkunç ve ırkçı fotoğrafları takipçilerine duyurarak, ırkçılığın bitmekten ziyade arttığını gözler önüne serdi.

Kişisel Twitter hesabından fotoğrafları paylaşan King, “Kimseye saygısızlık etmeden ırkçılığa karşı protestoyu eleştirmek yerine ırkçılığı bitirmeye çalışmalıyız” ifadesini kullandı.

Beatrice King’in paylaştığı fotoğraflarda, çok sayıda ırkçı George Floyd’un ölüm anını “yeniden canlandırırken” görülüyor. Polis memuru Derek Chauvin, geçen hafta Minneapolis’te güpegündüz yol kenarında Floyd’u yüzüstü yere yatırmış ve boğazını diziyle sıkarak ölmesine sebep olmuştu. (Sözcü)

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap