SON DAKİKA



Haber > Dünya > İranlı diplomatlar 6 yılın ardından Suudi Arabistan'da

İranlı diplomatlar 6 yılın ardından Suudi Arabistan'da

17 Ocak 2022 Pazartesi - 12:16




İranlı diplomatlar, 6 yılın ardından ilk kez Suudi Arabistan'a gitti. Diplomatlar, Cidde'de düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında Tahran yönetimini temsil edecek.





İran devlet televizyonu tarafından yayınlanan habere göre, 3 İranlı diplomat Tahran yönetimini Cidde'de düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı'nda temsil etmek üzere Suudi Arabistan'a geldi.

Haberde, diplomatların birkaç gün önce geldiği ve Suudi Arabistan'ın 2016'dan bu yana İran'dan ilk kez diplomat kabul ettiğine dikkat çekildi. Suudi Arabistan ile İran arasındaki ilişkiler, İran'daki Suudi diplomatik misyonlarına düzenlenen saldırıların ardından tamamen kopmuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Katipzade, konuyla ilgili gazetecilere verdiği demeçte, İran'ın şimdilik üç diplomatla İİT'deki ofislerini yeniden açmaya odaklandığını söyledi. İran, daha önce de Riyad'daki büyükelçiliğini yeniden açmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap