SON DAKİKA



Haber > Dünya > İranlı Bakan: Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkilere hazırız

İranlı Bakan: Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkilere hazırız

07 Ocak 2022 Cuma - 11:41




Katar basınına konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, “Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkilere hazırız” dedi.





Türkiye gibi Orta Doğu'nun önemli ülkesi İran da bölge ülkeleri ile normalleşme için çaba harcıyor.

Katar basınına röportaj veren İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan ile devam eden müzakerelere ilişkin bilgi verdi.

Riyad yönetimi ile görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini belirten Abdullahiyan, “Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkilere hazırız” dedi.

Abdullahiyan ayrıca, “Yakın zamanda İran’ın İslam İşbirliği Teşkilatı temsilcileri Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine yeniden dönecekler. Bu ikili ilişkilerin gelişmesi açısında olumlu bir adım” ifadelerini kullandı.

İran'ın bölgesel işbirliğine önem verdiğini belirten İranlı bakan, “Bölgesel sorunların çözümü noktasında Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır ile işbirliği ve görüşmelere önem veriyoruz” dedi.


Siyonist İsrail ile normalleşme kararı alan bölge ülkelerini uyaran Abdullahiyan, “Komşularımızı Siyonist İsrail rejimi ile normalleşme kararı almamaları noktasında uyarıyoruz. Bu büyük stratejik bir hatadır. Bu hatanın ilk bedelini ödeyenler de kendileri olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi, İran- Suudi Arabistan ilişkileri Yemen'deki iç savaş nedeniyle gergin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap