SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'dan şok karar

İran'dan şok karar

11 Mart 2015 Çarşamba - 16:58




Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda, İran'ın iş yerlerine çocuk sahibi olmayan kadınların işe alınmaması yönünde bir talimat göndermeye hazırlandığı





İspanya basınında yer alan haberlere göre Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda, İran yönetiminin iş yerlerine en az bir çocuk sahibi olmayan kadınların işe alınmaması yönünde bir talimat göndermeye hazırlandığı iddia edildi. Talimatta kamu ve özel şirketlerden evli ve çocuk sahibi olan kadınlara iş önceliği verilmesi istenirken bu şartları yerine getirmeyen kadınların işe alınmaması isteniyor.

 

DOĞUM KONTROL YÖNTEMLERİNE YENİ DÜZENLEME

 

Rapora göre; İran'ın hazırladığı yasa tasarısında ayrıca kısırlaşma ve doğum kontrol yöntemlerine de yeni düzenlemeler getiriliyor. 446 sayılı yasaya göre gönüllü kısırlaşmanın önüne geçiliyor ve gizlice doğum kontrol hapı almak isteyen kadınların cezalandırma yolu açılıyor.


 

BEKAR KADINLARIN HAKLARI ZORLAŞTIRILIYOR

 

Önümüzdeki nisan ayında parlamentoda görüşülecek olan yasada evlenme içinde yeni şartlar oluşturuldu. Buna göre bekar kalmak isteyen kadınların hakları zorlaştırılıyor evlenmek isteyenler de aile bütünlüğü çerçevesinde hızlı şekilde çocuk yapması teşvik ediliyor. İran'da halen yürürlükte olan yasaya göre kadın kocasının izni olmadan dışarı çıkamıyor ve onun cinsel isteğini geri çevirme hakkı bulunamıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap