SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'dan Rus Sputnik V aşısının kullanımına onay

İran'dan Rus Sputnik V aşısının kullanımına onay

26 Ocak 2021 Salı - 16:10




İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, ülkesinin Rusya’da geliştirilen Sputnik V koronavirüs aşısının kullanımına onay verdiğini açıkladı.





İran’ın Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V koronavirüs aşısını kullanım için onayladığı belirtildi.
Zarif Moskova’daki açıklamasında, “Sputnik V aşısı İran’da da tescil edilmiş, sağlık otoritelerimiz tarafından onaylanmıştır. Yakın gelecekte de satın alıp ortak üretime başlamayı umuyoruz” dedi.

Daha önce Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev ilerleyen günlerde Sputnik V aşısının 25 ülkede daha onaylanmasını beklediklerini söylemişti.

Rusya’nın onaylanmış koronavirüs aşılarından ilki olan Sputnik V aşısının ülke dışındaki kullanımı ve üretimine dair anlaşmaları RDIF yürütüyor.

Yaygın aşılama programının başladığı Rusya’da üretilen aşıların hemen hemen tamamı ülkenin kendi nüfusuna ayrılmış durumda. Ülke dışına tedariki yapılacak aşılarsa yapılan anlaşmalar üstünden teknoloji transferi yoluyla yabancı ülkelerde üretiliyor.

Rusya aşının ortak üretimi için Türkiye, Çin, Hindistan, Güney Kore ve Brezilya dahil birçok ülkeyle anlaşma yaptı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap