SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'dan Natanz açıklaması! Sabotajın faili saatler önce ülkeden kaçtı

İran'dan Natanz açıklaması! Sabotajın faili saatler önce ülkeden kaçtı

17 Nisan 2021 Cumartesi - 19:49




İran'nin Natanz Nükleer tesisine saldırı yapan fail tespit edildi. Saldırının faili 43 yaşındaki Reza Karimi'nin ülkeden saatler önce kaçtığı açıklandı.





İran, yeni gelişmiş uranyum zenginleştirme santrifüjlerini devreye sokarak yüzde 10 daha hızlı uranyum zenginleştireceğini duyurmasının ardından 11 Nisan'da Natanz Nükleer Tesisi'ne saldırı gerçekleştirilmiş ve tesiste elektrik kesintisi yaşanmıştı. Yapılan incelemelerin ardından İran, olayın "terör eylemi" olduğunu duyurmuş ve Siyonist  İsrail'den intikam alacaklarını duyurmuştu.

NATANZ FAİLİ SAATLER ÖNCE ÜLKEDEN KAÇTI

İran'dan bugün yapılan açıklamada Natanz nükleer tesisine düzenlenen ve santrifüjlere zarar veren saldırının şüphelisinin, sabotajın gerçekleşmesinden "saatler önce" ülkeden kaçtığını belirtti.

11 Nisan sabotajından kaynaklanan hasarın boyutu belirsizliğini korurken, İran Devlet televizyonu saldırı sonrasında 43 yaşındaki Reza Karimi'nin şüpheli olarak belirlediğini duyurdu. Karimi'nin pasaportunun yayımlandığı haberde şüphelinin saatler önce ülkeden kaçtığı ve 'Kırmızı Bülten'le arandığı kaydedildi. 

Tutuklama bildirimine Interpol'ün kamuya açık veri tabanından henüz ulaşılamıyor. Karimi'nin yasal yollardan İran'a geri getirilmesi için "gerekli işlemlerin" devam ettiği belirtilirken, Karimi'nin en son seyahat ettiği ülkeler arasında; Türkiye, Etiyopya, Kenya, Hollanda, Katar, Romanya, Uganda ve Birleşik Arap Emirlikleri olarak vurgulandı.


İran Devlet televizyonuna göre Natanz'da siber saldırı yapılmadı. Natanz'da santrifüjlerin salonuna giden elektrik besleme yolunun küçük bir kısmında küçük çaplı patlamanın elektrik kesintisine yol açtığı kaydedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap