SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'dan dev anlaşma!

İran'dan dev anlaşma!

19 Aralık 2016 Pazartesi - 09:25




Uzun zamandır konuşulan İran'ın Boeing ve Airbus'tan uçak alımı konusunda anlaşma sağlandı. Airbus, İran'a 10 milyar dolara 100 uçak satacak.





İran Hava Yolları (İran Air) ile Fransız uçak  üreticisi Airbus yetkilileri arasında 100 yolcu uçağı alımına ilişkin nihai  anlaşmanın imzalandığı bildirildi. İran Air geçen hafta da Amerikan uçak üreticisi Boeing'ten 80 yolcu uçağı  alınmasına yönelik nihai anlaşmaya varmıştı.

10 MİLYAR DOLARA 100 UÇAK SİPARİŞİ

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, İran Hava Yolları Genel  Müdürü Ferhad Pervereş, anlaşmanın başkent Tahran'a gelen şirket yetkilileriyle  imzalandığını belirterek "Airbus şirketiyle 100 uçak alımına ilişkin nihai  anlaşmaya varıldı." dedi.

Anlaşmaya göre, gelecek yıl 7 veya 8 uçağın İran Hava Yollarına teslim  edileceğini belirten Pervereş, anlaşmanın yaklaşık 10 milyar dolar değerinde olduğunu ifade etti.

BAZI UÇAKLARDAN VAZGEÇİLDİ


Pervereş, daha önce varılan anlaşmanın 118 uçağı kapsadığını ancak  A380 tipi uçakları almaktan vazgeçtiklerini, bu nedenle sayının 100'e düştüğünü  açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap