SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'dan açıklama geldi: Camileri yeniden açmayı planlıyoruz

İran'dan açıklama geldi: Camileri yeniden açmayı planlıyoruz

27 Nisan 2020 Pazartesi - 16:24




İran yeni tip koronavirüs nedeniyle getirilen kısıtlamaları aşama aşama gevşetmeye başlarken, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani salgından arınmış bölgelerde camileri yeniden açmayı planladıklarını söyledi.





Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgilere göre Ruhani, Ortadoğu’da salgında en büyük kaybı veren ülkelerden biri olan İran’ın ölü ve vaka sayısı baz alınarak “beyaz”, “sarı” ve “kırmızı” bölgelere ayrılacağını ifade etti.

Bu doğrultuda her bir bölgenin hareketliliği kendi içinde kısıtlanacak, salgında istikrarlı bir şekilde arınmış görülen bölgeler beyaz olarak işaretlenecek ve camiler cuma namazı için ibadete açılabilecek.

Son verilere göre 90 bin 481 vakanın görüldüğü İran’da son 24 saatlik zaman zarfında yaşanan 60 artışla birlikte ölü sayısı 5 bin 710’ye çıktı.

Ülkede koronavirüs nedeniyle günlük can kaybının 14 Nisan’dan bu yana 100’ün altında seyretmesiyle birlikte İranlılar geçen hafta dükkanları, pazarları ve park yerlerini yeniden açmıştı.

Bir yanda kamu sağlığını muhafaza etmek için mücadele verirken, diğer yandan yaptırımlar nedeniyle ağır darbe yemiş ekonomiyi korumak arasında denge kurmaya çalışan Tahran hükümeti, dünyanın diğer birçok ülkesinde görülen toplu tecrit uygulamalarına başvurmaktan kaçınmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap