SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'da valiye yemin töreninde tokatlı saldırı

İran'da valiye yemin töreninde tokatlı saldırı

24 Ekim 2021 Pazar - 11:55




İran'da yemin töreni konuşması yapan bir vali kürsüde tokatlı saldırıya uğradı. Saldırganın, eşinin Covid aşısını erkek bir hemşirenin yapmasına öfkelendiği belirtiliyor.





İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin yeni valisi Zeynelabidin Hürrem Rezevi, yemin töreni sırasında kürsüde konuşma yaparken tokatlı saldırıya uğradı. Bir asker olduğu belirtilen saldırganın, eşine kadın yerine erkek hemşire tarafından Covid-19 aşısı yapılmasına öfkelendiği öne sürüldü.

Olay, Rezevi'nin eyalet başkenti Tebriz'deki yemin töreninde konuşma yaptığı sırada yaşandı. Aniden sahneye çıkan adam Rezevi'ye tokat attı, ardından da güvenlik güçlerince sahneden indirildi. 

Kendisi de bir asker olan ve Suriye'de geçmişte silahlı isyancılar tarafından esir alındığı bilinen Rezevi, saldırganın sahneden indirilmesi sonrasında konuşmasına devam edip, "Kendisini tanımıyorum ama şunu bilmeniz gerekir; Suriye'deyken düşman tarafından günde 10 kez kırbaçlanır ve dövülürdüm. 10'dan fazla kez başıma silah dayarlardı. Onu, o düşmanlarla aynı görüyorum ama affediyorum" dedi.

İran basını, saldırganın Devrim Muhafızlarına bağlı Aşura Ordusu'ndan bir albay olduğunu yazdı. Devlet ajansı IRNA saldırının 'kişisel sebeplerden' kaynaklandığını belirtirken, yarı resmi Fars ajansı saldırganın eşine Covid aşısını bir erkeğin yapmasına öfkelendiğini duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap