SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'da 187 kişi daha Kovid-19'dan hayatını kaybetti

İran'da 187 kişi daha Kovid-19'dan hayatını kaybetti

03 Ekim 2020 Cumartesi - 14:04




İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 187 artarak 26 bin 567 oldu.





Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınında 187 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 3 bin 552 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 26 bin 567'ye, vaka sayısının da 464 bin 596'ya çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 4 bin 137'sinin durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşenlerin sayısının da 385 bin 264'e ulaştığı bilgisini verdi.

Lari, ülkede toplam 4 milyon 67 bin 861 kişiye test yapıldığını aktardı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, ülkedeki 31 eyaletten 30'unun "kırmızı" ve "riskli" bölgeler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.


TAHRAN'DA "KOVİD-19 SALGININA KARŞI EN AZ BİR HAFTA SIKI KISITLAMALAR UYGULANSIN" ÇAĞRISI

İran'ın başkenti Tahran'ın Koronavirüsle Mücadele Kurulu Başkanı Ali Rıza Zali, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılma zincirini kırabilmek için başkentte en az bir hafta sıkı kısıtlamalar uygulanmasını talep etti.  

Şehid Beheşti Sağlık Bilimleri Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Zali, Tahran Valisi Enuşirvan Muhsini Bendpey'e gönderdiği mektubunda, başkentte yeniden hızlanan salgının yayılma zincirini kırabilmek için üniversiteler de dahil olmak üzere tüm eğitim öğretim kurumlarının en az bir hafta süreliğine kapatılması ya da sıkı kısıtlamalara tabi tutulması gerektiğini belirtti. 

Cuma namazlarının da bir hafta iptal edilmesini öneren Zali, sosyal, kültürel ve dini her türlü toplantının ertelenmesini, müze, sinema ve tiyatrolar ile kuaför ve güzellik salonlarının kapatılmasını, özellikle güreş, karate ve judo gibi temaslı spor dallarının faaliyetlerinin de durdurulmasını tavsiye etti.

Tahran Koronavirüsle Mücadele Kurulu Başkanı Zali, kafeler, kahvehaneler, hayvanat bahçeleri, eğlence parkları, su parkları, yüzme havuzları gibi işletmelerin de bu aşamada bir hafta süreyle kapatılmasının önemini vurguladı.


İran'da nisan ortalarında düşüşe geçen günlük vaka sayıları ve can kayıpları, tedbirlerin gevşetilmesinin ardından ve bazı eyaletlerde sosyal mesafe kurallarına uyulmaması nedeniyle son aylarda yeniden artmıştı. 

Ülkede günlük vaka sayısı 22 Eylül'de 3 bin 825 ile zirve yapmıştı. Başkent Tahran da uzun süredir  "kırmızı bölge" olarak adlandırılan yüksek riskli bölgeler arasında başı çekiyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap