SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran Rusya'dan S-400 istiyor

İran Rusya'dan S-400 istiyor

02 Mart 2023 Perşembe - 10:46




Amerikan medyası, İran'ın Rusya'dan olası bir İsrail saldırısına karşı koymak için S-400 hava savunma sistemlerini talep ettiğini yazdı.





Amerikan medya ağı Bloomberg'e göre İran; Rusya'dan olası bir İsrail saldırısına karşı koymak için S-400 hava savunma sistemlerini talep ediyor.

Haberde S-400 hava savunma sistemi için "sofistike" ifadesi kullanılırken, Tahran yönetiminin, İran'ın nükleer programına bir İsrail saldırısından endişe ettiği kaydedildi. Bu sebepten ötürü İran'ın Moskova'dan S-400'leri istediği ifade edildi.

ÖNEMLİ: Tahran yönetimi, Ukrayna savaşı devam ederken Rusya'ya kamikaze İHA'lar göndermişti.

Konuyla alakalı Bloomberg'e konuşan ABD ve İsrailli yetkililer, İran'ın S-400'leri alma ihtimalinin olası bir saldırı kararı hızlandırabileceğini söyledi.

Haberde, "Rusya'nın Tahran'a yaptığı savunma yardımı, İsrail'in İran'ın nükleer programına yönelik olası bir saldırı için planlarını yeniden çizmesine neden oluyor" ifadesi de kullanıldı.

İRAN 12 GÜN İÇİNDE NÜKLEER BOMBA ÜRETME KAPASİTESİNE ULAŞTI


Dün ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi oturumunda konuşan Pentagon Savunma Politikalarından Sorumlu Müsteşarı Colin Kahl, "İran'ın önceki yönetimi 2018 yılında Kapsamlı Ortak Eylem Planı'ndan (JCPOA) çıkma kararı aldığında, nükleer bir bomba için gerekli bölünebilir materyali üretmek için 12 aya ihtiyaçları vardı. Şimdi bu süre 12 güne kadar düştü" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap