SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran: Koronavirüsün ilacını bulduk

İran: Koronavirüsün ilacını bulduk

11 Mart 2020 Çarşamba - 15:24




Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden biri olan İran, koronavirüsün ilacını bulduğunu açıkladı. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, ''Alacağımız olumlu neticeler kesinleşirse ilacı piyasaya süreceğiz'' dedi.





İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, koronavirüsüne karşı ürettikleri ilaçtan tedavilerde olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

"İLAÇ, 24 SAAT İÇERİSİNDE ETKİSİNİ GÖSTERDİ"

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, koronavirüsüne yakalanan hastalar için kullanılan ve bağışıklık sistemini güçlendiren Actemra ilacının bazı şehirlerde hastaları iyileştirdiğini söyleyerek, "İlaç 24 saat içerisinde etkisini gösterdi. Ancak kesin bir şey söylemek için henüz erken" dedi.

"NETİCELER KESİNLEŞİRSE PİYASAYA SÜRÜLECEK"

Kullanılan ilacın ilk 24 saat içerisinde etkisini göstermeye başladığını belirten Cihanpur, ilacın etkilerine yönelik uzmanların incelemelerinin devam edeceğini ifade ederek, "Alacağımız olumlu neticeler kesinleşirse ilacı piyasaya süreceğiz" şeklinde konuştu.

3 HAFTA İÇERİSİNDE PİYASAYA SÜRÜLEBİLİR

Tamamen yerli imkanlarla ilacın üretildiğini kaydeden İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, ilacın piyasaya girmesinin 3 haftayı bulabileceğini belirtti.

İRAN'DA 354 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran'da corona virüs nedeniyle 63 kişi daha hayatını kaybetti. Ölü sayısı 354'e vaka sayısı 9 bine yükseldi. İran'ın Huzistan, Elborz ve Mazenderan eyaletlerinde son bir haftada sahte içki nedeniyle de 67 kişi hayatını kaybetti.


TÜTSÜYLE ÖNLEM ALMIŞLARDI

İran genelinde birçok şehirde rastlanan virüse karşı ise hastanelerde tütsü yakılarak önlem alınması tepki çekmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap