SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran, İsrail'i Tehdit Etti

İran, İsrail'i Tehdit Etti

21 Ocak 2024 Pazar - 09:12




İran'dan İsrail'e sert tepki: Uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz





İsrail’in bugün Suriye’nin başkenti Şam’ın batısındaki El Mazze Mahallesi’nde bir binaya düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 5 askeri yetkili hayatını kaybetmesinin ardından İran'dan sert açıklamalar geldi.

"İSRAİL GÜÇSÜZLÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR"

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Bakanlık Sözcüsü Nasır Kenani İsrail'in, Suriye’nin başkenti Şam'a düzenlediği saldırıyı kınadı. Kenani, "İsrail’in, Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğünü defalarca ihlal etmesinin ve Suriye'deki çeşitli hedeflere yönelik saldırgan ve provokatif saldırılarını artırmasının kendi güçsüzlük ve çaresizliğini gösterdiği" değerlendirmesinde bulundu.




"İRAN ASKERLERİ SURİYE'DE BARIŞ İÇİN ÖNEMLİ ROL OYNADI"

İran askerlerinin "Suriye hükümetinin resmi daveti ile askeri danışman olarak" Suriye’de bulunduğunu savunan Kenani, "Bu ülkede (Suriye’de) barış, istikrar ve güvenliğin tesis edilmesinde önemli rol oynadılar ve oynamaya devam ediyorlar." ifadelerinde bulundu. Kenani, İsrail'in İran askerlerini öldürmesinin, Tel Aviv'in bölgedeki bazı terör örgütleri ve IŞİD terör örgütü ile derin ilişkisini açıkça gösterdiğini" belirtti. Tahran'ın bu saldırının siyasi, hukuki ve uluslararası takibini yapacağını vurgulayan Kenani, İran'ın "uygun yer ve zamanda karşılık verme hakkını saklı tuttuğunun" altını çizdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap