SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran ile Suudi Arabistan arasında diyalog trafiği! Meğer tam 3 kez...

İran ile Suudi Arabistan arasında diyalog trafiği! Meğer tam 3 kez...

31 Ağustos 2021 Salı - 11:52




İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrç Mescidi, ülkesi ile Suudi Arabistan arasında Bağdat’ta 3 kez görüşme gerçekleştirildiğini belirterek görüşmelerin devam edeceği bilgisini verdi.





İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrç Mescidi, ülkesi ile Suudi Arabistan arasında Bağdat'ta 3 kez görüşme gerçekleştirildiğini belirterek görüşmelerin devam edeceği bilgisini verdi. Mescidi, Bağdat'ta düzenlenen Rafideyn Forumu'nda yaptığı konuşmada, İran'ın bölge ülkeleriyle diyaloğu desteklediğini ifade ederek, “İran, tüm bölge ülkeleriyle barışa dayalı ilişkilerden yana ve Suudi Arabistan ile karşılıklı saygı temeline dayalı diyalogdan yanayız" dedi.

Ülkesi ile Suudi Arabistan arasında Bağdat'ta 3 kez görüşme gerçekleştirildiğini kaydeden Mescidi, "Bir sonraki görüşme de İran'daki hükümet kurma çalışmalarının tamamlanması sonrası yapılacak" ifadelerini kullandı. Hiç kimsenin İran'dan korkmaması ve endişe duymaması gerektiğini savunan Mescidi, İran'ın, terörle mücadele hattının ilk sırasında bulunduğunu söyledi.

IRAK DİYALOG SÜRECİNİ DOĞRULADI

Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin, Bağdat'ta Suudi-İran toplantılarının devam ettiğini açıkladı. Hüseyin'in sözleri, Cumartesi günü Aralarında Suudi Arabistan ve İran'ın da bulunduğu dokuz ülkenin katılımıyla düzenlenen Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı'nın sonunda düzenlenen basın toplantısında geldi.

Iraklı yetkili, "Suudi-İran toplantıları devam ediyor, Bağdat'ta başladı ve devam ediyor ve devam edecek. Her iki taraftan da anladığımız şey, iki ülke arasında çözüm bekleyen sorunları çözmek için olumlu sonuçlara ulaşma yönünde büyük bir arzuları olduğudur." dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap