SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran Dışişleri: Suudi Arabistan ile müzakereler Irak'ta devam edecek

İran Dışişleri: Suudi Arabistan ile müzakereler Irak'ta devam edecek

10 Ocak 2022 Pazartesi - 14:02




Orta Doğu’da normalleşme girişimleri devam ediyor. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Suudi Arabistan ile müzakerelerin Irak'ın ev sahipliğinde devam edeceğini açıkladı.





Bölgenin önemli iki ülkesi İran ve Suudi Arabistan ilişkilerde normalleşme görüşmelerine devam edecek.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hatibzade, Suudi Arabistan ile görüşmeler ve nükleer müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hatibzade, "İran ile Suudi Arabistan arasındaki müzakerelerin bir sonraki turunun yapılması gündemde. Irak, bu görüşmelere ev sahipliği yapıyor." diye konuştu.

Hatibzade, Viyana'da devam eden nükleer müzakerelere ilişkin ise şunları kaydetti:

"Yapay hiçbir süreyi kabul etmiyoruz ve müzakerelerin ilerleme hızından da razı değiliz. Karşı taraf 7'nci turda çok vakit öldürdü ve daha sonra İran'ın önerileri üzerinden müzakere yapmayı kabul etti."


"Taliban'ı resmi olarak tanıma noktasında değiliz"

Hatibzade, Taliban heyetinin önceki gün başlayan Tahran ziyaretine de değindi.

Dün Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelen Taliban heyeti ile görüşmelerin verimli ve olumlu geçtiğini kaydeden Hatibazade, "Taliban'ı resmi olarak tanıma noktasında değiliz." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Aralık ayında, İran dışişleri Bakanı ile Suudi mevkidaşı Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yüz yüze görüşmüştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap