SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran’dan İngiltere’ye sert tepki: Kimseden izin almayız

İran’dan İngiltere’ye sert tepki: Kimseden izin almayız

25 Aralık 2021 Cumartesi - 17:29




İran, Körfez’deki tatbikata gerçekleştirdiği balistik füze denemesini kınayan İngiltere'ye sert tepki gösterdi. Devrim Muhafızları ise, tatbikatın İsrail'e uyarı niteliğinde olduğunu duyurdu.





İran, düzenlediği tatbikatta balistik füze denemesi kınayan İngiltere'ye sert tepki gösterdi.

İran'ın önceki gün düzenlediği askeri tatbikatta karadan karaya 16 balistik füze fırlattığı açıklanmıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, balistik füze denemesini kınayarak bunun BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali olduğunu belirtmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bu, İran’ın nükleer silah taşıyabilecek şekilde tasarlanmış balistik füzelerle ilgili herhangi bir faaliyette bulunmamasını şart koşan BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararının açık bir ihlalidir” denmişti.

‘İÇ İŞLERİMİZE MÜDAHALE’


İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatipzade, İngiltere'nin bu açıklamayla İran'ın savunma kapasitesini geliştirme faaliyetlerine ve iç işlerine müdahale ettiğini belirtti.

Hatipzade, balistik füze denemesinin BM kararlarıyla hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı.

DEVRİM MUHAFIZLARI: İSRAİL’E UYARI

Öte yandan İran Devrim Muhafızları, balistik füze denemesiyle dikkat çeken dev tatbikatının İsrail'e uyarı niteliğinde olduğunu açıkladı.

Devlet televizyonunda yayımlanan görüntülerde, tatbikatta ateşlenen füzelerin İsrail'deki Dimona nükleer reaktörüne benzeyen bir hedefe yönlendirildiği görüldü.


Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami de, “Bu tatbikatın mesajı açıktı: Siyonist rekimin yetkililerini hataları konusunda dikkatli olmaları için uyarıyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap