SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran Cumhurbaşkanı Reisi: Terörün arkasında ABD var

İran Cumhurbaşkanı Reisi: Terörün arkasında ABD var

09 Ekim 2021 Cumartesi - 17:56




Afganistan'ın Kunduz vilayetinde cuma namazı sırasında camiye düzenlenen terör saldırısına ilişkin İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "Terör saldırıları ABD'nin planının bir parçasıdır" dedi.





Reisi, yayınladığı mesajda  Afganistan'daki terör saldırısını kınayarak bunun Müslümanlar arasında ihtilaf çıkarmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

REİSİ ABD'Yİ İŞARET ETTİ

Terör saldırısında ABD'yi suçlayan Reisi, "Bu terörist ve tekfirci akımlar ABD organizasyonu ve desteğiyle büyümüştür. ABD, son yıllarda DAEŞ'in Afganistan'da faaliyetlerini artırması için zemin hazırladı. Bu terör saldırıları ABD'nin Afganistan'daki güvenlik planının bir parçasıdır." ifadelerini kullandı.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesindeki Şiilere ait camiye dün cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 46 kişinin yaşamını yitirdiği, 143 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap