SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran, Arabistan'dan kan parası istedi!

İran, Arabistan'dan kan parası istedi!

15 Temmuz 2016 Cuma - 15:45




11 Eylül 2015 Mekke'de yaşanan faciada 107 kişi hayatını kaybetmişti. İran yaşanan olaydan dolayı vatandaşları için tazminat ve kan parası istedi.





İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Said Ohedi, geçen sene Mekke'de yaşanan vinç kazası ve Mina'daki izdihamda hayatını kaybedenler için Suudi Arabistan'ın tazminat ve kan parası ödemesi gerektiğini belirtti. İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan Ohedi, İran'ın vinç kazası ve Mina'daki izdihamda hayatını kaybedenler için Suudi Arabistan'ın tazminat ödemesi konusunda girişimlerini sürdürdüğünü söyledi. Ohedi, "Suudi Arabistan Hac Bakanı ile görüşmelerimizde vinç kazasında şehit olanlar için hac mevsiminden önce, Mina şehitleri için ise hac mevsiminden sonra tazminat ve kan parası ödeyeceklerini söylemişti ancak şu ana kadar hiçbir ülkeye ödeme yapılmadı." dedi.

SÖZÜNÜZÜ TUTUN

Vinç kazası ve Mina'daki izdihamda hayatını kaybedenlere şer'i (İslam hukuku) açıdan tazminat ve kan parası ödenmesi gerektiğini vurgulayan Ohedi, Suudi Arabistan tarafına tazminat ve kan parası konusunda verdikleri sözü tutmaları çağrısında bulundu. Mekke'de, 11 Eylül 2015'te genişletme projesi kapsamında Mescid-i Haram'daki bir vinç devrilmiş, yaşanan faciada 107 kişi hayatını kaybetmişti.  Daha sonra 24 Eylül 2015'te Mina'da şeytan taşlama sırasında yaşanan izdihamda Suudi Arabistanlı yetkililere göre, 769 kişi hayatını kaybetmişti. İran ise 465 vatandaşının Mina'daki izdiham sırasında yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap