SON DAKİKA



Haber > Dünya > Irak'tan ABD'ye soğuk duş: Filistin karşıtı koalisyonun parçası...

Irak'tan ABD'ye soğuk duş: Filistin karşıtı koalisyonun parçası...

15 Temmuz 2022 Cuma - 12:19




Irak Başbakanı Kazımi, KİK ülkeleri liderlerinin yanı sıra Mısır, Ürdün ve ABD'nin katılımıyla Suudi Arabistan'da düzenlenecek olan zirvede Filistin karşıtı koalisyonda yer almayacaklarını duyurdu.





ABD Başkanı Joe Biden'ın katılımı ile Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin liderlerini ile yapılacak toplantı öncesi Irak yönetiminden Filistin çıkışı geldi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin liderlerinin yanı sıra Mısır, Irak, Ürdün ve ABD'nin katılımıyla Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek zirve öncesinde Bağdat'ta basın toplantısı düzenledi.

Irak'ın bölgede herhangi bir koalisyonun parçası olmayacağını belirten Kazımi, Irak'ın stratejik bir konumda bulunduğunu, bu nedenle aktif ve komşularıyla iyi ilişkilere sahip bir ülke olması gerektiğini kaydetti.

FİLİSTİN KONUSUNDA TAVRIMIZ SABİT 

"Irak'ın Filistin konusundaki tutumu sabit ve açıktır. Bölgede herhangi bir koalisyonun ya da eksenin parçası değiliz." diyen Kazımi, ülkesinin komşuları ve çevresiyle ulusal ve insani ilkelere dayalı dengeli politikasını sürdürdüğünü söyledi. 


"Önce Irak" sloganı ve politikasıyla hareket ettiklerini belirten Kazımi, "Sanki Irak tarihin merkezinde ve binlerce yıldır medeniyetlerin kavşağı değilmiş gibi, bazıları hayali korkulara dikkat çekerek, kardeşlerimizle ilişki kurmamızı engellemeye çalışıyor." dedi.

Kazımi, Suudi Arabistan'daki zirvede ekonomi ve enerji alanlarındaki iş birliği, Kovid-19, gıda güvenliği krizi ve iklim değişikliğinin getirdiği sıkıntıların konuşulacağını ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan ziyareti kapsamında, Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Umman, Katar, Kuveyt) yanı sıra Mısır, Irak, Ürdün ile zirve düzenleyecek. 

Biden önceki gün siyonist İsrail'i ziyaret etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap