SON DAKİKA



Haber > Dünya > Irak'ta bilanço ağırlaşıyor: 1 ölü, 170 yaralı

Irak'ta bilanço ağırlaşıyor: 1 ölü, 170 yaralı

06 Kasım 2021 Cumartesi - 12:26




Irak'ta genel seçimlerin sonuçlarına itiraz eden gruplarla güvenlik güçleri çatıştı. Çatışmalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 170 kişi de yaralandı.





Irak’ta genel seçimleri kaybeden Şii gruplar ile güvenlik güçleri arasında çıkan şiddet olayları silahlı çatışmaya dönüştü.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Yeşil Bölge'de güvenlik güçlerinin göstericilerin kurduğu çadırları ateşe vermesinin ardından iki taraf arasındaki gösteriler silahlı çatışmaya dönüştü.

Haberde, silahlı çatışmada 1 protestocunun hayatını kaybederken,  30'u güvenlik güçleri mensubu olmak üzere 170 kişi yaralandı.

çatışmaların ardından Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi olayları görüşmek için Bağdat’taki korunaklı Yeşil Bölge’de yer alan Irak Ortak Operasyonları Komutanlığı ile bir toplantı düzenledi.

Haşdi Şabi: “Siyasi çekişmelere adımızı karıştırmayın”


Öte yandan, Şii Haşdi Şabi harekatı, ülkedeki siyasi çekişmelere adının karıştırılmamasını istedi.

Göstericileri barışçıl yöntemlerle protestolarını devam ettirmeye çağıran Şii Haşdi Şabi, güvenlik güçlerini de şiddetten uzak durmaya ve olayların sorumlularından hesap sormaya davet etti.

İran’a yakınlığı ile bilinen Şii Haşdi Şabi grupları çatısı altında toplayan Fetih Koalisyonu geçen Ekim ayında yapılan erken genel seçim sonuçlara hile katıldığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap