SON DAKİKA



Haber > Dünya > Irak ordusundan terör örgütü PKK'ya 2 saat süre! Bölgeyi terk et

Irak ordusundan terör örgütü PKK'ya 2 saat süre! Bölgeyi terk et

03 Mayıs 2022 Salı - 12:55




Irak ordusu, PKK’lı teröristlerin iki saat içinde bölgeden ayrılmamaları halinde 'büyük bir darbe vuracakları' uyarısında bulundu.





Terör örgütü PKK'ya bağlı sözde YBŞ (Sincar Savunma Birlikleri) unsurlarıyla Irak ordusu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Bölgeden gele haberde, çatışmalar sırasında bir Irak askerinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Duhok Kriz Masası ve Göç ile Göçmenler Sorumlusu Karvan Zeki, "Irak ordusu ile PKK arasındaki çatışmalar nedeniyle 50 aile evlerini terk ederek, Duhok'a sığındı. Bunları Zaho'daki Çemişko Kampı'na yerleştireceğiz." dedi.

İKİ SAAT SÜRE

Öte yandan Irak ordusu, PKK’lı teröristlerin iki saat içinde bütün karargahlarını boşaltıp bölgeden ayrılmamaları halinde 'büyük bir darbe vuracakları' uyarısında bulundu.


"Irak ordusu, PKK'yı Sincar sınırında barındırmama konusunda kararlı"

Irak'taki Ezidi Demokrat Partisi Genel Sekreteri ve Ezidhan Güçleri Sorumlusu Haydar Şeşo da "Sincar sınırında Irak ordusu ile PKK arasındaki çatışmalar dün akşamdan bu yana devam ediyor." demişti.

"PKK, Irak ordusu ile çatışmalarda çekilmek zorunda kaldı. Sinun nahiyesinde çatışmalar devam ediyor." diyen Şeşo, şunları söylemişti:

"Sinun ve Hanesor arasındaki kontrol noktalarının birçoğu Irak ordusunun eline geçti. Irak askerlerinden ve PKK militanlarından ölü ve yaralılar var ancak sayılarını henüz bilmiyoruz. Bizim de PKK'dan isteğimiz bölgede güvenliğin sağlanabilmesi için Sincar'ı boşaltmasıdır."

SİNCAR ANLAŞMASI


Bağdat ve Erbil yönetimleri, 9 Ekim 2020'de terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasını da kapsayan bir anlaşma imzalamıştı.

Ancak Sincar Anlaşması henüz uygulamaya konulmadı ve PKK ilçede varlık göstermeye devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap