SON DAKİKA



Haber > Dünya > Irak ile İran anlaştı!

Irak ile İran anlaştı!

11 Kasım 2017 Cumartesi - 08:50




Kerkük'ten İran'a günlük 30 ila 60 bin varil petrol ihracatı yapılması için iki ülke arasında prensip anlaşması yapıldı





Irak Petrol Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Petrol  Bakanı Cebbar Luaybi, Kerkük'ten İran'a günlük 30 ila 60 bin varil petrol  ihracatı yapılması için iki ülke arasında prensip anlaşması yapıldığını belirtti.
 
Söz konusu anlaşmanın Irak Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO) ve İran  tarafıyla Bağdat'ta yapıldığını ifade eden Luaybi, ihraç edilecek petrol oranının  boru hattı döşenince artırılacağına da dikkati çekti.
 
Iraklı bakanın işaret ettiği anlaşmaya göre, söz konusu petrol  kamyonlarla iki ülke arasındaki sınıra (İran'ın Kermanşah kentine yakın noktaya)  taşınacak ve İran da söz konusu petrolü Irak'ın güneyindeki sınırından teslim  alacak.
 
İran ile prensipte varılan anlaşmanın teknik ve yönetim boyutunun  tamamlanmasıyla yakında imzalanacağı bilgisini de paylaşan Luaybi, "Hükümet ve  bakanlık olarak Türkiye, İran, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Suriye ile de petrol ve  stratejik projeler gerçekleştirmeyi amaçlıyor." ifadelerine yer verdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap