SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiltere'yi sel vurdu

İngiltere'yi sel vurdu

28 Aralık 2015 Pazartesi - 16:01




Birleşik Krallık’ın kuzeyinde hafta sonu etkili olan yoğun yağış nedeniyle, birçok kenti sel bastı, bölge sakinleri tahliye edildi





İngiltere'de sel şoku... İngiltere’nin kuzeyinde bulunan York şehri ve çevresinde geçtiğimiz hafta sonundan itibaren etkili olan yoğun yağış, sel baskınlarına neden oldu. Bölgede yaşayan birçok kent sakini tahliye edilirken, Meteoroloji Kurumu uyarılarına devam ediyor. Bu arada, Başbakan David Cameron’ın bugün afet bölgelerini ziyaret etmesi bekleniyor.

İngiltere Çevre Ajansı’nın aktardığına göre özellikle kuzey İngiltere ve Galler bölgelerinde bu hafta da etkili olacak yağışlardan dolayı sel tehlikesi devam ediyor. Şimdiye kadar Ada’nın özellikle York, Leeds ve Manchester kentlerinde meydana gelen sel afeti yüzünden birçok yerde elektrik kesintileri yaşanıyor, yollar ise ulaşıma kapandı.

Çoğu yerde elektrik kesintisinin bölgeye ulaşan afet ekipleri tarafından giderilmesine rağmen Manchester kentinde yaklaşık bin 100 konuta halen elektrik sağlanamadığı öğrenildi. Hafta sonundan beri İngiltere’nin kuzeyinde etkili olan yağışın, ülkede son 70 yılın en şiddetli yağış olduğu bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap