SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiltere'nin en büyük soygunu!

İngiltere'nin en büyük soygunu!

22 Şubat 2023 Çarşamba - 17:02




Bundan tam 17 yıl önce İngiltere'nin en büyük soygunu yaşandı. Ağır silahlı çete üyeleri 53 milyon sterlin çalarak kayıplara karıştı. Olayın detayları ise yıllar sonra tekrar gündem oldu.





2006 yılında İngiltere'nin en büyük soygunu olarak kayıtlara geçen olay, tam 17 yıl sonra yıldönümünde tekrar gündem oldu. Söz konusu olayda ellerinde silahlarla bir depoya baskın düzenledi. Baskın esnasında 53 milyon sterlin (1.2 milyar lira) çalan çete üyeleri sırra kadem bastı.

SIR PERDESİ BİR TÜRLÜ ARALANMADI

Soygun sonrası hemen harekete geçen İngiliz polisi, bazı zanlıları yakaladı ve paranın bir kısmını geri aldı. Ancak 17 yıl sonra bile kayıp 32 milyon sterlinle beraber birçok zanlı hala yakalanamadı.

AĞIR SİLAHLARLA 14 KİŞİYİ BİR ANDA ALT ETTİLER

Olayın detayları ise soygunun ne kadar planlı olduğunu bir kez daha hatırlattı. Soygun günü polis kıyafeti giyerek depo müdürü ve ailesini kaçırdılar. Soyguncular, Dixon isimli müdürden kendi araç filolarının depoya girmeleri için güvenliğe izin vermesi gerektiğini söyledi. Dixon korkuya kapılınca soygunun ilk adımı başladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap