SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiltere'den Rusya'ya gözdağı! Queen Elizabeth Karadeniz'e açılıyor!

İngiltere'den Rusya'ya gözdağı! Queen Elizabeth Karadeniz'e açılıyor!

18 Nisan 2021 Pazar - 13:19




Ukrayna sınırına asker yığan Rusya'ya karşı ABD savaş gemisi göndermekten vazgeçerken, bu kez İngiltere savaş gemisi gönderme kararı alıyor. İngiltere Queen Elizabeth'i Karadeniz'e gönderiyor.





Rusya'nın  Ukrayna sınırına asker yığmasının ardından  ABD Karadeniz'e savaş gemisi gönderme kararı almıştı. Kararın ardından ABD-Rusya ilişkileri daha da gerilirken, Rusya'dan İstanbul Boğazı'ndan geçecek olan Amerikan savaş gemileri için "Montrö" çıkışı gelmişti. ABD'nin savaş gemilerini gönderme kararını geri çekmesinin ardından Karadeniz'de tansiyon bir nebze de olsa düşerken, bu sefer İngiltere'nin Karadeniz'e gemi göndereceği ortaya çıktı.

İNGİLİZ SAVAŞ GEMİLERİ İSTANBUL BOĞAZI'NDAN GEÇECEK!

The Sunday Times gazetesinin, İngiltere üst düzey deniz kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, İngiliz savaş gemileri Mayıs ayında Ukrayna ile Rusya arasında artan gerilimin ortasında Karadeniz'e doğru yol alacak.

İngiltere bu hamlesiyle, NATO müttefiklerinin Ukrayna ile dayanışmasını göstermeyi amaçlıyor. Habere göre, uçaksavar füzeleriyle donatan bir Tip 45 destroyeri ve denizaltı karşıtı Tip 23 fırkateyni, Kraliyet Donanması'nın Akdeniz'deki taşıyıcı görev grubundan ayrılarak İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e doğru yol alacak.

FİLOYA QUEEN ELİZABETH ÖNCÜLÜK EDECEK


Habere göre, RAF F-35B Lightning jetleri ve Merlin denizaltı avlama helikopterlerinin Karadeniz'deki savaş gemilerini desteklemek için görev grubunun bayrak gemisi Queen Elizabeth'te hazır bekletilecekleri kaydedildi

Gazeteye konuşan bir bakanlık sözcüsü, İngiltere hükümetinin durumu izlemek için Ukrayna ile yakın işbirliği içinde olduğunu ve Rusya'yı gerginliği azaltmaya çağırmaya devam ettiğini söyledi.

Sözcü'nün aktardığına göre gazete, "İngiltere ve uluslararası müttefiklerimiz Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tereddütsüz destek vermeye devam ediyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap