SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiltere'de bomba iddia! İran İskoçya seçimlerini sabote ediyor!

İngiltere'de bomba iddia! İran İskoçya seçimlerini sabote ediyor!

03 Mayıs 2021 Pazartesi - 14:52




Birleşik Krallık'ta bomba iddia! Bağımsızlık yanlısı İskoçya, 6 Mayıs'ta parlamento seçimlerine hazırlanırken, İran'ın seçimlere müdahil olduğu öne sürüldü.





İskoçya, Kuzey İrlanda,  İngiltere ve Galler’den oluşan Birleşik Krallık'ta Brexit krizi 2021'in başında büyümüştü. İskoçya Ulusal Partisi (SNP) lideri Nicola Sturgeon, İngiltere'den ayrılmak için bağımsızlık referandumu çağrısında bulunmuştu. 

SNP, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan referandum izni çıkmaması durumunda ülke içinde ayrı bir referandum yaparak ayrılık sürecini başlatacaklarını ilan ederken, İskoçya 6 Mayıs'ta kritik parlamento seçimlerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. İskoçya’da bağımsızlığı destekleyen partilerin parlamento seçimlerinin sonucunda bölgesel çoğunluğu kazanması bekleniyor.

" İRAN İSKOÇ SEÇİMLERİNE MÜDAHİL OLUYOR"

Parlamento'da bağımsızlık destekçilerinin üstünlüğü elde etmesi durumunda Birleşik Krallık'ın dağılıp dağılmayacağı merak edilirken, seçim öncesinde İran'ın seçimlere müdahil olduğu öne sürüldü.

The Times'ta yer alan habere göre İngiltere merkezli Henry Jackson Cemiyeti, İran’ın Birleşik Krallık’ta istikrarı bozmak amacıyla bağımsızlık yanlısı partiler lehine İskoçya parlamento seçimlerini etkilemek amacıyla dezenformasyon yaydığını iddia etti.


Henry Jackson Cemiyeti tarafından yapılan bir araştırmada, İran rejimi adına hareket eden siber uzmanların, sahte hesaplar, gruplar ve sayfalar oluşturarak Facebook ve Twitter’da seçmenleri hedef aldı.

İRAN İSKOÇLARI İNGİLTERE'DEN AYRILMAYA TEŞVİK EDİYOR

Söz konusu uzmanlar İskoç bağımsızlığına sempati duyan yerel halk gibi davranıyor ve gerçek kullanıcıları İngiltere’den ayrılmaya ilişkin paylaşımlar yapmaya teşvik ediyor.

Cemiyet’in raporunda, İskoçya’nın bölünmesini teşvik eden faaliyetlerdeki artışın, İran rejiminin ‘Birleşik Krallık’ın anayasal bütünlüğüne saldırmaya’ yönelik bir girişimi olduğu sonucuna varıldı.

Raporda, “Eylemler İran rejimi adına çalışan ajanlar tarafından destekleniyor, böylelikle liderleri sorumluluğu reddedebiliyor.  Burada amaç, düşmanlara zarar verirken aynı zamanda uluslararası gözetimi, hatta yaptırımları ve karşı saldırıları engelleyen bir inkar marjını korumaktır” denildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap