SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiltere'de 4 camiye balyozla saldırı

İngiltere'de 4 camiye balyozla saldırı

21 Mart 2019 Perşembe - 14:37




Birmingham kentinde 4 camiye gece saatlerinde balyozla saldırı düzenlendi.






İngiltere'nin Birmingham kentinde 4 camiye gece  saatlerinde balyozla saldırı düzenlenirken, terörle mücadele ekipleri de olayla  ilgili soruşturmaya dahil edildi. 
Polisten yapılan açıklamaya göre, bir şahsın saat 02.32'de kentteki  bir caminin camlarını balyozla kırdığına dair ihbar alındı.
Yaklaşık 42 dakika sonra da başka bir caminin benzer bir saldırıya  uğradığı bildirildi.




Bunun üzerine kentteki diğer camileri gezen polis, 2 ayrı ibaret  yerinin daha saldırıya benzer uğradığını belirledi.
Saldırıların birbirleriyle bağlantılı olduğuna inanıldığını açıklayan  polis, olay yerlerinde delillerin toplandığını ve güvenlik kamerası  görüntülerinin incelendiğini bildirdi.

Terörle mücadele ekibi de de soruşturmaya dahil oldu




Polis Şefi Dave Thompson, yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda'daki  saldırının ardından bölgedeki cami, kilise ve diğer ibadet yerlerine destek  vermek için ilgili mekanların cemaatleriyle yakın bir şekilde çalıştıklarını  belirterek, "Bunun gibi zor zamanlarda, toplumlarımızda uyumsuzluk, belirsizlik  ve korku çıkarmaya çalışanlara karşı herkesin bir araya gelmesi son derece  önemlidir." dedi.
Saldırıların nedeninin şu anda bilinmediğini kaydeden Thompson,  "Söyleyebileceğim şey, polis ve Terörle Mücadele Biriminin, kimin sorumlu  olduğunu bulmak için yan yana çalıştıkları." şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap