SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiltere yerel seçimleri Johnson'ın sınavı olacak

İngiltere yerel seçimleri Johnson'ın sınavı olacak

04 Mayıs 2022 Çarşamba - 17:07




İngiltere, Galler ve İskoçya'daki yerel yönetimler seçimleri, Başbakanlıkta Covid-19 kurallarını ihlal eden partiler ve artan yaşam giderleriyle sarsılan Başbakan Boris Johnson'ın liderliği için belirleyici olacak.





Aynı gün Kuzey İrlanda'da yapılacak parlamento seçimleri ise bölgenin ayrılarak İrlanda Cumhuriyeti'yle birleşmesi yolunda ilk işaretleri verebilir. İngiltere, Galler ve İskoçya'da seçmenler, 5 Mayıs'ta sandık başına giderek 4 yıllığına yeni belediye meclis üyelerini belirleyecek.

Toplam 4 bin 350 aday, İngiltere'de 140'tan fazla, İskoçya'da 32, Galler'de de 22 belediye için yarışacak. Sandıkların saat 07:00'de açılacağı seçimlerde oy verme saat 22:00'ye kadar sürecek.

İngiltere'de Avrupa Birliği (AB) veya İngiliz Milletler Topluluğu vatandaşları, İskoçya ve Galler'de ise yasal olarak bu bölgelerde yaşayan herkes oy kullanılabilecek.

Sandıkların okullar, kiliseler ve etkinlik merkezlerine kurulacağı seçimin sonuçları, büyük oranda cuma günü, bazı yerlerde ise cumartesi açıklanacak.

Muhafazakarların alacağı oy belirleyici

İngiltere'deki seçimlerin yaklaşık yarısı, başkent Londra'da gerçekleştirilecek. Buckingham Sarayı, Başbakanlık, Parlamento ve Bakanlıkların bulunduğu Westminster'da İşçi Partisinin Muhafazakarları zorlayabileceği ifade ediliyor.


Belediyelerin çoğunluğunun koalisyonlar tarafından yönetildiği Galler'de, bunun değişip değişmeyeceği ve İşçi Partisinin bölgenin başkenti Cardiff'i elinde tutup tutamayacağı önemli olacak.

İskoçya'da ise Muhafazakarların 2017'de İşçi Partisinden elde ettiği yerleri koruyup koruyamayacağı hatta yeniden bağımsızlık referandumunun dillendirildiği bölgede yeni kazanımları kayda geçirip geçiremeyeceği önem arz edecek.

'İşçi Partisi'nin gerisinde kalabilir'

Önde gelen seçim araştırmacılarından Colin Rallings ve Michael Thrasher'a göre, 350 kayıp, Muhafazakar Partinin görmek istemeyeceği bir sonuç olacak.

100-150 arasındaki kayıp ise yıkıcı etkisi yapmasa da Muhafazakarların halk desteği açısından İşçi Partisinin gerisinde kaldığını gösterecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap