SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiltere, haftada 2 kez koronavirüs testi uygulamasını başlatıyor

İngiltere, haftada 2 kez koronavirüs testi uygulamasını başlatıyor

05 Nisan 2021 Pazartesi - 14:06




Londra yönetimi, hızlı testler sayesinde ekonomiyi yeniden açmayı hedefliyor.





İngiltere, koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni aşamaya geçiyor.

Ülkedeki herkese, cuma gününden itibaren haftada iki kez hızlı koronavirüs testine erişim hakkı verilecek.

30 DAKİKADA SONUÇ VERİYOR

Yaklaşık 30 dakika içinde sonuç verebilen test kitleri, test alanlarında, eczanelerde ve posta yoluyla ücretsiz olarak sunulacak.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, bu sayede tedbirleri hafiflettikçe ortaya çıkabilecek yeni dalgalanmaları kontrol altına alabileceklerini söyledi.

"DÜZENLİ HIZLI TEST ÇABALARIMIZIN BOŞA GİTMEMESİ İÇİN ÖNEMLİ"

İngiltere'de hızlı test uygulaması, 12 Nisan'dan itibaren mağazaların yeniden açılmasının ve restoranların açık havada hizmet vermeye başlamasının öncesinde geldi.


Başbakan Boris Johnson, kitlesel test programı sayesinde vakaları önceden saptayacaklarını belirterek, "Aşılama programımızda ilerleme sağlarken ve kısıtlamaları hafifletirken, düzenli hızlı test bu çabaların boşa gitmemesi için önem arz ediyor." diye konuştu.

Sağlık Bakan Yardımcısı Edward Argar, Sky News'e yaptığı açıklamada, haftada 2 defa sunulacak testler için "Bu testleri ne kadar çok insan alırsa o kadar iyi, çünkü insanları işe geri döndürmeye çalışıyoruz." dedi.

"İNSANLARI İŞE GERİ DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Argar, söz konusu test yönteminin İngiliz ekonomisini yeniden açma konusunda önemli rol oynayacağını kaydetti.

Avrupa'nın büyük bir kısmı vakalardaki ani yükselişler nedeniyle yeni tedbirleri devreye alırken, ekonomiyi yeniden açmaya hazırlanan Başbakan Johnson, bugün yapılacak kabine toplantısı sonrası ülkesinin yeni yol haritasını duyuracak.

BORIS JOHNSON YENİ YOL HARİTASINI AÇIKLAYACAK

İngiliz basını, Johnson'ın aşı pasaportu ve uluslararası seyahat konusunda detayları aktarmasının beklendiğini yazdı.

Mevcut plana göre uluslararası seyahatler en erken 17 Mayıs'a kadar başlamayacak.


Worldometers internet sitesinin verilerine göre, İngiltere'de şimdiye kadar koronavirüs kaynaklı 4 milyon 359 bin 388 vaka ve 126 bin 836 ölüm yaşandı.SALGIN BİLANÇOSU VE AŞILANAN KİŞİ SAYISI

Birleşik Krallık'ta koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptıran toplam kişi sayısı 31 milyon 523 bin 10 olarak gerçekleşti. Bu sayı ikinci doz için 5 milyon 381 bin 745 olarak kaydedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap