SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiltere Başbakanı Johnson'ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor

İngiltere Başbakanı Johnson'ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor

07 Nisan 2020 Salı - 12:03




Başbakan Yardımcısı Michael Gove, oksijen desteği verilen Johnson'ın "solunum cihazına bağlanmadığını" açıkladı





İngiltere'de, yeni tip koranavirüs (Kovid-19) tedavisi  gören Başbakan Boris Johnson'ın halen yoğun bakımda olduğu ancak solunum cihazına  bağlanmadığı bildirildi. 
 
Başbakan Yardımcısı Michael Gove, BBC'ye yaptığı açıklamada,  Johnson'ın durumunun pazar günü bir dizi test için hastaneye kaldırıldıktan sonra  kötüleştiğini söyledi.

Gove, "Tıbbi tavsiye, Başbakan'ın dün akşam saat 19.00'da yoğun bakıma  alınması gerektiği yönündeydi. Bundan hemen sonra kabineye bilgi verildi." dedi.
 
"Oksijen desteği verildi"

Yoğun bakımda tutulmasının nedenlerinden birinin, sağlık ekibinin  uygun gördüğü her türlü desteği gerektiğinde sağlayabilmesi olduğunu belirten  Gove, ancak oksijen desteği verilen Johnson'ın "solunum cihazına bağlanmadığını"  kaydetti.
 
Başbakanın zatürre olup olmadığı şeklindeki soru üzerine "bunu  bilmediğini" belirten Gove, "Durumunda herhangi bir değişiklik olursa, 10 Numara  (Başbakanlık) ülkeyi haberdar etmeyi sürdürecektir." ifadesini kullandı.
 
Başbakan'a vekalet eden Dışişleri Bakanı Dominic Raab ise Johnson'ın  "emin ellerde" olduğunu söyledi.
 
Durumu 10 günde kötüleşti

Ateş ve öksürük belirtileri gösteren Johnson'ın 27 Mart'ta yapılan  testi pozitif çıkmıştı.

O tarihten beri kendisini izole eden 55 yaşındaki Başbakan Johnson, 3  Nisan'da yayımladığı videoda, "Hala ateşim var ve bu nedenle hükümetin tavsiyesi  uyarınca, bu belirti gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor."  demişti.
 
Johnson'ın bu videosuyla 2 Nisan akşamı sağlık çalışanlarını  alkışlaması sırasında çekilen görüntüsünde, hastalığın üzerinde yol açtığı etki  dikkati çekmişti.
 
Durumu düzelmeyen ve ateş ile öksürük gibi belirtileri devam eden  Johnson, pazar akşamı hastaneye kaldırılmıştı.
 
"Yoğun bakıma alındı"

İngiliz basınında, hastanede Johnson'a oksijen tedavisi uygulandığını,  hala öksürük ve ateş görüldüğünü ve ne zaman taburcu edileceğinin bilinmediğini  belirten haberler yer almıştı.
 
Başbakanlıktan pazartesi akşamı yapılan açıklamada ise "Bu öğleden  sonra Başbakan'ın durumu kötüleşti. Sağlık ekibinin tavsiyesi üzerine hastanedeki  yoğun bakım ünitesine alındı." bilgisi paylaşılmıştı.
 
Başbakan'ın gerektiğinde kendi yerine Dışişleri Bakanı Raab'ın vekalet  etmesini istediği açıklanmıştı.
 
Nişanlısında da virüs belirtileri görülmüştü
Başbakan'ın hamile olan nişanlısı Carrie Symonds da, 4 Nisan'da sosyal  medya hesabından "Geçen haftayı koronavirüsün temel belirtileriyle yatakta  geçirdim. Test edilmeme gerek yok, 7 gün dinlendikten sonra kendimi daha güçlü  hissediyorum ve iyileşme sürecindeyim." paylaşımını yapmıştı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap