SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiliz vekil Türk oldu

İngiliz vekil Türk oldu

25 Mayıs 2015 Pazartesi - 15:43




İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk vatandaşlığına geçen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi milletvekili





Londra'daki Büyükelçilik Rezidansı'nda düzenlenen törende, Çavuşoğlu Walter'a bizzat kendisinin imzaladığı Türkiye Cumhuriyeti kimliğini takdim etti. Törene, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar da katıldı.

 

Törende konuşan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi milletvekili olarak siyasi gruplarına başkanlık yapan ve İngiliz milletvekili olan Robert Walter'a Türkiye Cumhuriyeti kimliğini vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek kendisinin TC vatandaşı olmak istediğini ve bunun için süreci hızlandırdıklarını ve bugün kendisine kimliğini takdim ettiklerini söyledi. Walter'a kendisinin imzaladığı kimliği teslim eden Çavuşoğlu, "artık şimdi vatandaş John'sunuz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap