SON DAKİKA



Haber > Dünya > İmran Han’ın yerine gelen isim belli oldu

İmran Han’ın yerine gelen isim belli oldu

03 Aralık 2023 Pazar - 13:12




Tutuklu eski Pakistan Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi'nin (PTI) yeni genel başkanı belli oldu.





Geo News televizyonundaki habere göre, Hayber Pahtunhva eyaletinin Peşaver şehrinde PTI genel başkanlık seçimi düzenlendi.

Seçimde avukat Gohar Han, PTI'nın yeni genel başkanı oldu.

Gohar Han, seçimin ardından yaptığı açıklamada, PTI'nın "kimseyle savaşmayacağını" vurgulayarak, tutuklu İmran Han'ın serbest bırakılması halinde görevi ona devredeceğini ifade etti.

İngiltere'deki Wolverhampton Üniversitesi'nden mezun olan Gohar Han, İmran Han'ın hukuki savunma ekibinde görev yapıyordu.

Gohar Han, ülkede yaklaşan genel seçimlerde PTI'ya liderlik edecek.


Pakistan'da genel seçimlerin 8 Şubat 2024'te yapılması bekleniyor.

İLK DEFA AYRILDI

PTI'yı 1996'da kurduğundan bu yana partinin genel başkanı olan İmran Han ise bugün yapılan seçimle genel başkanlık koltuğundan ilk defa ayrılmış oldu.

İmran Han, yargılandığı yolsuzluk davasında mahkemenin hakkında verdiği tutuklama kararının ardından 5 Ağustos'ta polislerce yakalanmış ve cezaevine gönderilmişti.

Eski Başbakan Han hakkında yargılandığı yolsuzluk davası kapsamında verilen 3 yıl hapis cezası 29 Ağustos'ta ertelenerek Han'ın kefaletle serbest bırakılmasına hükmedilmişti. Ancak 30 Ağustos'ta hakim Abul Hasnat Zülkarneyn, savcılığın talebiyle "devlet sırlarını ifşa etmekle" suçlanan İmran Han'ın tutukluluk süresini uzatmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap