SON DAKİKA



Haber > Dünya > IMF'den Yunanistan açıklaması

IMF'den Yunanistan açıklaması

17 Temmuz 2015 Cuma - 15:39




IMF Başkanı Christine Lagarde, iflasın eşiğinde olan Yunanistan'ı kurtarmak için hazırlanacak 3. kurtarma planına, borç yapılandırmasını kapsaması hal





Fransız Europe-1 radyo kanalına konuşan Lagarde, Yunan hükümetinin açıkladığı reform paketini güçlü bir şekilde uygulamasının ve sağlam bir bütçe politikası izlemesinin yine kurtarma planına katkı vermelerini sağlayacağını ifade etti."Borçların tamamen silinmesi tartışma dışı" diyen Lagarde, "Borç yapılandırması olmadan Yunanistan için hiç bir çözüm imkanı yok. Yunanistan'ın borçlarının sürdürülebilir olması için borç yapılandırması gerekli. Biz her zaman programın iki ayak üzerine yürütülmesini tavsiye ettik. birinci ayak, önemli temel reformların yapılması ve mali konsolidasyon. Diğeri ayak ise Yunanistan'ın borçlarının sürdürülebilir olması için gerekli olduğuna inandığımız borç yapılandırması" ifadelerini kullandı.Yeni gelişmeler çerçevesinden durumun biraz daha karışık olduğu ve bu yüzden Yunanistan ile yeni müzakerelerin en az 4 hafta süreceği uyarısını yapan Lagarde, "Yunan heyeti ile 6 aydır görüşmüyoruz, hiçbir bilgiye sahip değiliz, örneğin mali yapının son durumu ile ilgili bir fikrimiz yok" dedi.Yunanistan, 3. kurtarma planına başlayabilmek için KDV oranlarını ve emeklilik yaşını artırmayı, kamu borçlarını düşürmeyi ve özelleştirmeye ağırlık verme taahhüdünde bulunuyor.Yunanistan'a, bunun karşılığında 3. kurtarma planı çerçevesinde 86 milyar euro kredi verilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap