SON DAKİKA



Haber > Dünya > IMF’den ürküten uyarı: Enflasyon daha da yükselecek

IMF’den ürküten uyarı: Enflasyon daha da yükselecek

23 Mart 2022 Çarşamba - 10:54




Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Georgieva, Ukrayna'daki savaş nedeniyle "Büyüme düşüyor, enflasyon yükseliyor” değerlendirmesi yaptı.





Rusya’nın, Ukrayna’ya saldırması sonrası sallanan küresel ekonomi küçülürken, enflasyon yükseliyor.

IMF'nin nisanda büyüme tahminlerini güncellemeye hazırlandığına işaret eden başkan Georgieva, Ukrayna'daki savaşın küresel ekonomiye etkisinin daha detaylı raporlanabileceğini anlattı.

Kristalina Georgieva, "Büyümenin artması ve sorun haline gelen enflasyonun düşmesi için mücadele veriyorduk. Rus- Ukrayna savaşı nedeniyle tam tersi oldu büyüme düşüyor, enflasyon yükseliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Georgieva, bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme tahmininde düşüş beklendiğini ancak büyüme tahmininin yine de pozitif kalmasının öngörüldüğünü aktardı.

IMF, son olarak ocak ayında Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncellemiş ve 2022 yılına ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4,9'dan 4,4'e düşürmüştü.


Zayıf ekonomilerde resesyon riskinin olabileceğine dikkati çeken Georgieva, savaşın neden olduğu yüksek enerji ve gıda fiyatlarından kaynaklanan şokların ve Rusya'ya yönelik yaptırımların birçok gelişmekte olan ülkeyi etkileyeceğini dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap