SON DAKİKA



Haber > Dünya > İkisini de başından vurdu... Cezası idam!

İkisini de başından vurdu... Cezası idam!

21 Haziran 2022 Salı - 15:14




Beş yıl önce bir hapishane nakil otobüsünden kaçarken iki gardiyanı gözünü kırpmadan öldüren mahkuma ölüm cezası verildi. Avukatının "zihinsel engelli" olduğunu iddia ettiği mahkumun sabıka kaydı ise bir hayli kabarık.





Takvim yaprakları 2017 yılının Haziran ayını gösteriyordu. Çavuş Christopher Monica ve Çavuş Curtis Billue, 29 yaşındaki Ricky Dubose'un silahından çeken kurşunların hedefindeydi. 13 Haziran günü, Ricky Dubose ve Donnie Rowe, mahkumları taşıyan bir otobüse nakledilirken, iki gardiyanı etkisiz hale getirdi. Olay, Eatonton yakınlarındaki Sparta 16 W karayolunda sabah 6:45 sıralarında meydana geldi. Otobüste 33 mahkum ve iki gardiyan vardı. Çavuş Christopher Monica ve Çavuş Curtis Billue, olay yerinde hayatını kaybetti.

GÜVENLİK İHLALLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR

Polis yetkililerinin temsilcileri tarafından yapılan bir incelemede, kaçışa giden süreçte çok sayıda güvenlik politikası ihlalinin işlendiği tespit edildi. İncelemeye göre, en korkunç hata, otobüsteki mahkûm kompartımanına açılan kapının güvenliğinin sağlanamamasıydı. Monica ve Billue ayrıca silahlarını kuşanmak yerine saklama kutularında tuttular ve kurşun geçirmez yelek giymediler.

33 MAHKUM ÇİFTE CİNAYETE TANIK OLDU

İki mahkum, kendilerini kelepçelerden kurtarıp ardından mahkumları gardiyanlardan ayıran kilidi açmak için kendileri yaptıkları bir alet kullandılar. Dubose, memurların silahlarından birini kaptı. Çavuş Monica'yı ve ardından şoför Çavuş Billue'yi başından vurdu. Otobüsteki güvenlik kameraları şiddetli kaçışı kaydetti ve otobüsteki mahkumlar da cinayetlere tanık oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap