SON DAKİKA



Haber > Dünya > İkinci karşı taarruz başladı! İlk günden yüzlerce ölü

İkinci karşı taarruz başladı! İlk günden yüzlerce ölü

28 Temmuz 2023 Cuma - 12:21




Aylardır devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Kiev, ikinci defa karşı saldırıya geçti. İlk günden yüzlerce ölünün olduğu çatışmalarda 6 bölgede kaos hakim.





ABD Hava Kuvvetleri askerinin Pentagon'dan sızdırdığı gizli bilgilerde Ukrayna'nın bahar bitmeden Rusya'ya yönelik bir karşı saldırı yapacağı yazıyordu. Aylardır beklenen saldırı bahar bittikten sonra Haziran ayının ilk haftası başladı. Zelenskiy, 'Karşı saldırı ve savunma eylemleri gerçekleşiyor' dedi, ancak karşı taarruzun hangi aşamada olduğu hakkında detay vermeyeceğini söyledi.

HAZİRAN AYINDA HÜSRAN

O dönem Bakhmut, Orikhiv, Shebekino gibi ülkenin doğusuna yönelik gerçekleştirilen saldırı Ukrayna'nın beklediği gibi gitmedi. Ukrayna ordusu Rusların savunma hattını kıramadı ve taktik değiştirdi. Bu dakikadan sonra Ukrayna, sabotaj saldırıları ile Rusları yıldırmaya çalıştı, Kerç köprüsü vuruldu, birçok yakıt deposu ise imha edildi.

RESMEN DUYURDULAR İKİNCİ SALDIRI

Dün ABD basını ve yetkililer Ukrayna'nın güneydoğusunda ikinci bir taarruza başladığını duyurdu. Rus devlet haber ajansı TASS'ın bildirdiğine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, birliklerinin Bakhmut yakınlarındaki Klishchiivka köyü çevresinde ve Zaporizhzhia bölgesindeki Ukrayna saldırılarını önledi.

Ancak Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar, Telegram kanalında Ukrayna kuvvetlerinin doğuda Bakhmut yakınlarında 'kademeli olarak ilerlediğini' belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap