SON DAKİKA



Haber > Dünya > İdlib'de silahlar sustu, hayat normale dönüyor

İdlib'de silahlar sustu, hayat normale dönüyor

06 Mart 2020 Cuma - 17:20




Bombalar altında yaşam mücadelesi veren siviller, ateşkesle bir nebze olsun rahatladıklarını ve evlerine dönmek istediklerini söylüyor





Suriye'nin İdlib kentinde ateşkes ilan edilmesinin ardından hayat normale dönmeye başladı. Bombalar altında yaşam mücadelesi veren siviller, ateşkesin sürekli hale gelmesini temenni ediyor.

Türkiye ile Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde uygulanmak üzere anlaşmaya vardığı ateşkes süreci İdlib'de sevinçle karşılandı. Her gün üzerlerine bomba düşeceği endişesi ve korkusuyla yaşadıklarını belirten siviller, ateşkesin kalıcı olmasını istiyor.

Silahların susmasının ardından hayatlarına kaldıkları yerden devam ettiklerini belirten Ahmet Salah, "Ateşkes oldu ama rejim kaldığı sürece biz yine evlerimize dönemeyeceğiz. Evlerimize dönmek istiyoruz” dedi.




Ateşkesten dolayı Türkiye’ye teşekkür eden Halit Basri, Rusya ve rejimin bu anlaşmaya uymayacağını belirterek, ”Türkiye’den isteğimiz rejimi düşürmesidir” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap