SON DAKİKA



Haber > Dünya > İçki içmek hergün serbest

İçki içmek hergün serbest

23 Haziran 2016 Perşembe - 15:23




Dubai Ramazan'da alkol yasağını kaldırdı!





Önceden Ramazan ayında gün içerisinde alkol tüketiminin yasak olduğu Dubai'de, yayınlanan kararla gün boyunca alkol satışı ve tüketimi serbest oldu.

Dubai, Müslümanlarca kutsal sayılan Ramazan ayında alkol yasağını hafifletti. Gün içerisinde içki satışının ve tüketiminin serbest bırakılmasının amacı ise turizm gelirlerinin arttırılması.Bu karar öncesinde Ramazan döneminde alkol atışı sadece geceleri gerçekleşirken şimdi gün içerisinde de talep olduğu sürece satış yapılabilecek.

Dubai Turizm ve Ticari Pazarlama Ofisi; bar ve otel yöneticilerine durumu açıklayan bir bildiri gönderdi. Bildiride otellerin Ramazan boyunca saat sınırlaması olmadan alkol satışı yapabilecekleri açıklandı.

"MÜŞTERİ İSTEKLERİ"

Dubai Turizm ve Ticari Pazarlama Ofisi konuta ilişkin yaptığı açıklamada, "Süregelen bir biçimde seçkin ziyaretçilerin deneyimleri uygulamamızın hedefinde olmakla birlikte Dubai'nin birinci sınıf bir turizm bölgesi olmasıyla da ilgili olarak müşteri istekleri doğrultusunda alkol sınırlaması yeniden düzenlenmiştir" denildi.


RAMAZAN'A SAYGI İSTENDİ

Departman aynı zamanda turistlerin Ramazan boyunca kurallara saygılı davranmasını da istedi. "Kültürel hassasiyetler "den bahseden ve Ramazan boyunca 1 milyon civarında turistin şehre geldiğini açıklayan turizm ofisi, bütün turistlerden Ramazan'a ve kurallara karşı saygılı olmalarını beklediklerini belirtti.

TERCİH SEBEBİ 'ALKOL'

Öte yandan Dubai'nin yabancı turistlerce tercih edilme nedenlerinin en önemlisi, diğer Arap ülkelerinde alkol tüketiminin ve satışının yasak olması. Dubai'nin alkolden kazancı ise yüksek vergi oranlarından kaynaklanıyor. Ülkede alkollü içkiden alınan vergi yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişiyor.

2014'te yapılan bir araştırmaya göre Birleşik Arap Emirlikleri'nde 67.2 milyon litre bira ve 20 milyon litre distile (alkol oranı yüksek) içki tüketildi. 2019'da ise bu rakamın 91.2 milyon litre bira ve 27 milyon litre distile içkiye yükselmesi bekleniyor.


Dubai her ne kadar içki tüketimini serbest bırakmış olsa da bu konudaki kurallar hala çok sert. Bir kişinin evinde dahi alkollü içki üretmesi ve bunun ticaretini yapması için kendisine hükümet tarafından ruhsat verilmiş olması gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap