SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hücre evine baskın: 4 terörist öldürüldü

Hücre evine baskın: 4 terörist öldürüldü

05 Ekim 2021 Salı - 16:36




Sudan'da güvenlik güçleri tarafından bir hücre evine düzenlenen baskında 6 örgüt mensubundan 4'ünün öldürüldüğü, 2'sinin ağır yaralı ele geçirildiği bildirildi. Çatışmada ayrıca bir askerin yaşamını yitirdiği aktarıldı.





Başkent Hartum’da teröristlerin karargah olarak kullandığı bir hücre evine dün düzenlenen operasyonda, bir askerin hayatını kaybettiği, 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Konsey Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, asker, polis ve istihbarat mensuplarından oluşan ortak gücü, teröristleri etkisiz hale getirmedeki başarısından dolayı tebrik etti.

Burhan, Hartum’un güneyindeki Cebre bölgesinde güvenlik güçlerinin bir hücre evine yaptığı baskında biri Sudanlı 6 örgüt mensubundan 4’ünün öldürüldüğünü, 2’sinin ağır yaralı ele geçirildiğini ifade etti.

Burhan, Özel Kuvvetlere bağlı Astsubay Muhammed Ömer Eş-Şami’nin de çatışmada yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Sudan polisinin 28 Eylül'de Hartum'un güneyinde DEAŞ mensuplarına yönelik operasyonunda, farklı uyruklardan DEAŞ üyesi 11 yabancı teröristin yakalandığı, çıkan çatışmada 5 polisin öldüğü açıklanmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap