SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hollanda'da silahlı saldırı: İki Türk kardeş öldürüldü

Hollanda'da silahlı saldırı: İki Türk kardeş öldürüldü

31 Mart 2022 Perşembe - 14:42




Bir restoranda gerçekleşen saldırıda işletmeci Ali Torunlar ile gazeteci olan kardeşi Hüseyin Torunlar kurşunlara hedef oldu. Görgü tanıkları, saldırganın bir saat boyunca restoranda bekleyip ateş açtığını söylüyor. Karakola teslim olan saldırganın restoran işletmecisi olduğu belirtiliyor.





Hollanda'nın kuzeyindeki Zwolle kentinde, çoğu çocuk yaklaşık 100 kişinin bulunduğu bir McDonald's restoranında silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda, Hollanda'da yerel medyada muhabirlik yapan 57 yaşındaki Hüseyin Torunlar ile restoran işletmecisi 62 yaşındaki ağabeyi Ali Torunlar hayatını kaybetti.

Hollanda polisinin verdiği bilgiye göre, Çarşamba günü yerel saatle 18:00 sıralarında, silahlı bir kişi restoranda yemek siparişi veren Hüseyin ve Ali Torunlar'a ateş etmeye başladı. Silahındaki tüm mermileri boşaltan saldırgan, olay yerinden kaçtı.

Görgü tanıklarına göre, fail yaklaşık bir saattir restorandaydı.

Hüseyin ve Ali Torunlar, aldıkları kurşun yarası nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti.


Yemek saati olduğu için restoranda çoğunluğu çocuklar olmak üzere yaklaşık 100 kişi bulunuyordu. Bu nedenle silah sesi üzerine büyük bir panik yaşandı.

Hollanda polisi saldırganın yakalanması için bir helikopterin de katıldığı operasyon başlatırken, ateş açan şüpheli polis karakoluna teslim oldu. Yerel medya, tutuklanan saldırganın Zwolle kentinde restoranları bulunduğunu yazdı.

Zwolle polisi, saldırgan ile kurbanlar arasındaki ilişki ve olayın nedeni hakkında henüz açıklama yapmadı.

Zwolle Belediye Başkanı: Bu olay beni çok şaşırttı

Zwolle Belediye Başkanı Peter Snijders, şaşkın olduğunu söyleyerek, "Burada bu tip aşırı bir şiddet olayı beklemiyorsunuz. Çalışanlar ve mevcut ziyaretçiler üzerinde çok fazla etkisi olan bu şiddet olayı beni çok şaşırttı. İhtiyacı olanlar için mağdur desteği sağlayacağız" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap