SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hollanda'da MH17’nin düşürülmesi davasında müebbet hapis istemi

Hollanda'da MH17’nin düşürülmesi davasında müebbet hapis istemi

22 Aralık 2021 Çarşamba - 18:44




Hollandalı savcılar, 2014 yılında Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı uçağın Ukrayna’nın doğusunda düşürülmesiyle ilgili 4 zanlının müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.





Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağının Ukrayna’da düşürülmesiyle ilgili Hollanda’nın Lahey kentinde devam eden davada, savcılar bugün zanlıların ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Hollandalı savcılar, yolcu uçağını düşürmek için zanlıların bir Rus füzesi kullandıklarını ve yaklaşık 200'ü Hollandalı 298 yolcu ve mürettebatın tamamını öldürdüğünü söyledi.

Savcılar, Ukrayna hükümet güçleriyle savaşan ayrılıkçı isyancılar olan Rus Igor Girkin, Sergey Dubinskiy ve Igor Pulatov'un yanı sıra Ukraynalı Leonid Kharchenko'yu Rus ordusundan gelen bir füze sistemini kullanarak, Ukrayna uçaklarını düşürmeyi amaçlayan bir ekip oluşturmakla suçluyor.

Cumhuriyet Savcısı Manon Ridderbeks’in 3 günlük delil sunumunun ardından ceza talebini açıkladığı davada zanlılar gıyaben yargılanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap