SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hindistan'da buzul felaketi

Hindistan'da buzul felaketi

07 Şubat 2021 Pazar - 11:54




Hindistan'da Himalayalar'daki bir buzulun kopması sonucu kuzey eyaletlerde teyakkuza geçildi, Dhauli Ganga nehrindeki su seviyesinin buzul erimesine bağlı yükselmesi sebebiyle halk tahliye ediliyor.





Hindistan'da Himalayalar'daki bir buzulun kopması sonucu kuzey eyaletlerde teyakkuza geçildi, Dhauli Ganga nehrindeki su seviyesinin buzul erimesine bağlı yükselmesi sebebiyle halk tahliye ediliyor. Reuters ajansının aktardığına göre Chamoli bölgesindeki sel nedeniyle 100-150 kişinin hayatını kaybetmiş olmasından korkuluyor.

150 baraj çalışanı kayıp

Sel sebebiyle afet bölgesindeki bir barajın 150 çalışanının kayıp olduğu belirtildi. Buzulun aktığı Alaknanda ile Dhauliganga nehirlerinin civarındaki halk tahliye edilirken, önlem olarak Bhagirathi nehrinin akışı durduruldu. Alaknanda, Srinagar, Rishikesh barajları boşaltıldı. 200-250 Hindistan-Tibet Sınır Polisi, bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına yönlendirildi. Hindistan ordusunun ilkin 3 helikopteri yardıma göndermesinin ardından yaklaşık 600 asker ve helikopter bölgeye konuşlandırıldı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, bir tweet atarak durumu takip ettiğini duyurdu. India Today'in aktardığı habere göre ise, Hindistan Hava Gücü arama kurtarma ekiplerine destek gönderiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap