SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hindistan ve Çin'de sel felaketi: 87 ölü!

Hindistan ve Çin'de sel felaketi: 87 ölü!

23 Temmuz 2021 Cuma - 12:36




Hindistan ve Çin'de meydana gelen şiddetli yağışlar toprak kayması ve sele neden oldu. Yaşanan olayda Hindistan'da en az 36, Çin'de ise 51 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.





Hindistan'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 36 kişi hayatını kaybetti.

MUSON YAĞMURLARI NEDEN OLDU

Öte yandan yerel basında çıkan haberlere göre, Hindistan'ın doğusundaki Shivaji Nagar bölgesinde şiddetli yağışların ardından bir ev çöktü, iki kişi öldü ve sekiz kişi yaralandı.
Ratnagiri şehrinde ise dün şiddetli yağışların ardından tepelik alanlardan 200 kişi kurtarıldı. 70 bin kişiye ev sahipliği yapan sahil kasabası Chiplun'da bölgenin yarısından fazlası sular altında kaldı.

ÇİN'DE 51 KİŞİ ÖLDÜ

Çin'de şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 51'e yükseldi

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ratnagiri bölge yöneticisi B.N. Patil, kurtarma operasyonları için ordu, sahil güvenlik ve Ulusal Afet Müdahale Gücü'nden yardım istediğini söyledi.
Hindistan donanmasından yapılan açıklamada, mahsur kalan kişileri tahliye etmek için bölgeye helikopterlerin sevk edildiği ve botlarla kurtarma ekipleri gönderildiği bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap