SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hindistan’ı karıştıran olayın öncesi cinayet ve tecavüz!

Hindistan’ı karıştıran olayın öncesi cinayet ve tecavüz!

22 Temmuz 2023 Cumartesi - 12:55




Hindistan’da sosyal medyada yayılan bir video sonrası yaşanan infial sürerken, ülke basınında yer alan haberlere göre olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.





Yaklaşık 2 aydır etnik çatışmalara sahne olan Hindistan’ın Manipur eyaletinde 2 ay önce iki kadının bir grup tarafından çıplak şekilde sokakta sürüklendiğine yönelik görüntülerin ortaya çıkması, ülkeyi ayağa kaldırmıştı. Olay öncesi de ortaya çıkınca, tepkiler çığ gibi büyüdü. Zira sürüklenen kadınların köylerinin basıldığı ve eşleriyle diğer erkek aile üyelerinin vahşice öldürüldüğü ifade ediliyor. Kadınlar videoda görülen biçimde sürüklenmeden önce toplu tecavüze de uğramış.

Olay sonrası bölgedeki kadınlar ayaklanırken, taciz olayının baş şüphelisi olduğu açıklanan Meitei topluluğu mensubu Huirem Herodas’ın yaşadığı Pechi köyündeki bazı kadınlarınh, bu kişinin evini ateşe verdiği, taş yağmuruna tuttuğu belirtildi.

Manipur eyaletinde Maitei ve Kuki etnik grupları arasındaki anlaşmazlıklar, Mayıs başında şiddet olaylarına dönüşmüş, yaklaşık 130 kişi hayatını kaybetmişti. Kuki grubuna mensup iki kadının bir grup tarafından çıplak şekilde sokakta sürüklendiği görüntülerin sosyal medyada yayılması ise infiale yol açmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap