SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hiç duruşmaya çıkmadan 41 yıl hapis yattı!

Hiç duruşmaya çıkmadan 41 yıl hapis yattı!

11 Aralık 2021 Cumartesi - 12:55




1980'de orduda iş bulmak için Hindistan'a gelen adam cinayet suçlamasıyla tutuklanmıştı.





Hindistan'da bir mahkeme Batı Bengal eyaleti hükümetinin, yargılanmadan 41 yıl hapis yatan Nepalli bir adama 500 bin Rupi (yaklaşık 90 bin TL) tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.
Dipak Joshi, 12 Mayıs 1980'de Hindistan'ın Darjeeling bölgesinde cinayet suçlamasıyla tutuklanmıştı. Kendisine orduda iş teklif edildiği söylendikten sonra Hindistan'a gelmişti. Fakat iddialara göre kendisine iş sözü veren adam ona birisini öldürtmüştü.

Ancak Joshi, akli durumuyla ilgili bir rapor beklendiği için yargılama sonuçlanmadan tutuklu kalmıştı. The Times of India'nın haberine göre IQ'su 10 yaşındaki bir çocuğunkiyle aynı seviyedeydi, dolayısıyla hakim karşısına çıkmaya uygun değildi.

Kalküta Yüksek Mahkemesi çarşamba günü 62 yaşındaki adamın Hindistan'da yargılanmadan "bu kadar uzun süre gözaltında tutulduğu" için tazmin edilmesi gerektiğini belirtti. Joshi, Kalküta yakınlarındaki Dum Dum Merkez Islahevinde tutuluyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap